Dny Hod Min
Dny Hod Min
14. 8. 2022

Mezinárodní turnaj v kuželkách jednotlivců a 4 členných družstev mužů

U příležitosti 30. výročí založení oddílu kuželek uspořádali neslyšící brněnští kuželkáři dne 13. srpna 2022 mezinárodní turnaj jednotlivců a čtyřčlenných družstev mužů v kuželkách v Brně, v kuželně Moravské Slávie. Po příchodu do kuželny odevzdali vedoucí každého družstva řediteli soutěže soupisku s nominací svého družstva. Předseda oddílu kuželek Milan Sklenák přednesl v krátkosti trochu historie k 30. výročí založení oddílu neslyšících kuželkářů tady v Brně.
story


Původně se měla oslava jubilejního výročí konat loni, ale nehrálo se kvůli situaci v Evropě ohledně síření covid 19. Taktéž kuželna musela být zavřená. Ředitel turnaje předal Milanovi Sklenákovi a Milanovi Kučerovi dárky za obrovskou zásluhu a píli 30ti let v našem kuželkářském oddíle. Hrálo se v disciplíně na 120 hodů sdružených. Zúčastnilo se 29 osob. Do soutěže se přihlásilo 7 družstev – domácí SKN Brno A, SKN Brno B, 3 rakouská družstva GSZ Graz, GSC Linz, Weizer GSKV a 2 chorvatské týmy KK Slavonija Nova Gradiška a ŠUG Nova Gradiška.

Turnaj jednotlivců vyhrál Peter Friedberger z Weizer GSKV z Rakouska s 581 body, na druhém místě se umístil Josip Pušksdija z KK Slavonija Nova z Chorvatska s 571 body a na třetím místě Robert Marlolt z GSC Linz z Rakouska s 568. Z našich hráčů se nejlépe dařilo Milanu Sklenákovi, který skončil na 8. místě s 540 body.

V soutěži družstev vyhrál tým KK Slavonija Nova Gradiška z Chorvatska s 2116 body, na druhém místě skončilo družstvo GSZ Graz z Rakouska s 2077 body a na třetím místě SKN BRNO „A” s 2075. Po skončení soutěže byly rozdány domácím pořadatelem vítězným družstvům i jednotlivcům od 1. do 3. místa krásné medaile, poháry a diplomy. Výsledky mezinárodního turnaje jsou uvedeny níže.

Vše proběhlo klidně bez protestů a námitek. Poděkoval jsem všem domácím kuželkářům za dobrou organizaci této akce. Po skončení turnaje jsme všichni šli na společenskou besedu do restaurace vedle kuželny.

Ředitel turnaje – Jiří Bělohlávek

Výsledky